Polk Audio Reserve R100 pár - fekete audiofil hangfal

-20% Speciál
Ár
Raktáron Ingyenes szállítás 36 hónap garancia
- + pár
199 990 FT
AKCIÓS ÁR: 159 990 FT
Kosárba
Mastercard, Visa
Polk Audio Reserve R100 - Minimalista elegancia, kivételes hangzás - Hi-Res tanúsítvány! »» Hibátlan, karcmentes hangfal.
  • 2-utas, polcra, állványra helyezhető  hangsugárzó

  • Ajánlott erősítő teljesítmény: 30 - 150 Watt/csatorna
  • Frekvencia-átvitel: 44 - 50 000 Hz
  • Hi-Res tanúsítvány

TESZTELJE BEMUTATÓTERMÜNKBEN!

SPECIFIKÁCIÓ

Ismertető
Polk Audio Reserve R100 audiofil hangfal

A Reserve széria jellemzője a visszafogott elegancia, minimalista dizájn és univerzális vonzerő. A Polk zászlóshajó hangsugárzók hangszóróit örökölve az R100 kivételes hangzást produkál, amely vetekszik a kétszeres áron kapható konkurens hangsugárzókkal.  A Hi-Res tanúsítvánnyal rendelkező Reserve R100 zenehallgatáshoz, és házimozihoz egyaránt jó választás lehet.
Nagy felbontású Pinnacle gyűrűs magassugárzó Több mint 40 évnyi innováció, tervezés és prototípusgyártás eredményeként született meg a Polk zászlóshajó Legend sorozatánál is alkalmazott új, 1"-os, nagy felbontású Pinnacle gyűrűs magas hangsugárzó. A Polk Audio által kifejlesztett hangszóró ultra-tiszta, éles magas hangokat biztosít nem kívánt színeződések és torzítások nélkül. A Pinnacle magassugárzó finomra hangolt hullámvezetővel rendelkezik, amely drámaian javítja a magas frekvenciájú energia terjedését, biztosítva a széles "édes pontot", míg a kritikusan csillapított hátsó kamra segít legyőzni a nem kívánt rezonanciákat.
A Polk a Turbine membránt kifejezetten a zászlóshajó termékeihez fejlesztette ki, hogy biztosítsa a középtartomány természetes reprodukcióját, amelyre az emberi fül különösen érzékeny. A Turbine kónusz egyesíti a Polk saját fejlesztésű habmagját és a formázott Turbine geometriát, amely drámaian megnöveli a merevséget és a csillapítást, tömegnövelés nélkül. A Turbine mélysugárzóval minden részletet hallani fog és megtapasztalhatja a sima, részletes középhangokat és a könnyed basszust.
A Polk újonnan szabadalmaztatott X-Port egy Eigentone szűrőt (ETF) tartalmaz, amely torzításmentes, könnyed basszust kínál. Zárt csövű abszorberekből áll, amelyek kifejezetten a hagyományos hangszóró torzítások felfogására és kiküszöbölésére lettek hangolva. Az X-Port biztosítja, hogy a felső basszus és a középtartomány mentes legyen a port- és szekrényrezonanciáktól a sima, részletes hangzás érdekében.
A hang csak annyira jó, amennyire a forrás. A Hi-Res Audio tanúsítvánnyal a Polk Reserve R100 tiszta és részletgazdag high-end hangzást biztosít. A női énekhangok különösen simák és részletgazdagok, színezés nélkül.
    •    Pinnacle magassugárzó: Az új, gyűrűs sugárzóval ellátott magassugárzó kialakítása drámaian javítja a hang terjedését, miközben tiszta, éles és természetes magas hangokat biztosít.
    •    A Turbine mélysugárzó: 5,25"-os Turbine membrán sima és hihetetlenül részletes középhang visszaadást biztosít
    •    Polk szabadalmaztatott X-Port: Zárt csövű abszorberek, amelyek kifejezetten a hagyományos hangsugárzó torzítások felfogására és kiküszöbölésére lettek hangolva.
    •    Anti-diffrakciós mágneses rácsok: Az akusztikailag inaktív rácsok letisztult, esztétikus látványt biztosítanak a hangzás feláldozása nélkül.
    •    Ajánlott teljesítmény: A legjobb minőség és teljesítmény eléréséhez csatornánként 70 W vagy annál nagyobb teljesítményű erősítő ajánlott.
    •    Prémium, nagy méretű, 5-utas csatlakozók: Tökéletes az egyszerű beállításhoz, és a lehető legközvetlenebb, leghatékonyabb és legveszteségmentesebb csatlakozást biztosítja.
    •    Hi-Res Audio tanúsítvány: Tiszta és részlet gazdag, magas frekvencia átvitelt biztosít egészen 40 kHz-ig a mai kiváló minőségű audio- és Hi-Res Audio-formátumok (például DSD, FLAC, WAV, ALAC és MQA) számára.

A Polk Audio Reserve R100 az AV-Online magazin szerint:
 
„A Polk Reserve sorozatának parányi állványos doboza bizony képes meglepetést okozni! Fizikumából adódóan elsősorban akusztikus felvételekkel tettük próbára, ahol a méretét minden irányban meghazudtolóan szólt. Először csak a két doboz között rajzolódott ki a színpad, majd a hosszas bejáratást követően a Reserve R100 teljesen kinőtte önmagát.”
„Melegebb tónusú, barátságos a hangzásvilága, nem tapasztaltuk azt, hogy könnyűsúlyú lenne, ráadásul a kis csöves erősítő is gond nélkül meghajtotta. Bensőséges, nagyon hosszan hallgatható a karaktere, és további meglepetésünkre igazán combos alsótartományt tudott produkálni.”
„A spéci megoldásokból eredően a Reserve R100 a pontsugárzás természetességét és jegyeit kombinálta a tartományok megfelelő szétbontásával és lenyűgöző téralkotással. A precíz, határozott basszushoz enyhén légies és roppant tiszta középtartomány társult, mindeközben a magassugárzó szó szerint csilingelt. Utóbbitól semmi forszírozottságot nem tapasztaltunk, végig finoman dolgozott, nem tolta túl a szerepét. Az arányokat tehát tényleg sikerült mindvégig betartani, ráadásul a színpadmélység is ámulatba tudott ejteni. Továbbra is az egységes, muzikális prezentációt tudjuk elsősorban kiemelni, de egyetlen apró részletről sem feledkezett meg.”
„Igen, minden elismerésünk, hiszen nem csak azt nyújtották nekünk, amit termetükből adódóan elvártunk, hanem annál jelentősen többet. Nagyon pontos hangzást kaptunk minden egyes tartományban, de nem egy technicista jellegű alkotással van dolgunk, hanem olyan kistermetű állványra helyezendő hangdobozokkal, amik a természetességükkel, barátságos stílusjegyeikkel és zenei megközelítéssel akarnak levenni a lábunkról, és ez sikerül is nekik.”


Javasolt kiegészítők: Viablue CS-2 silver hangfalkábel, Viablue TS Banana Tube banándugó és Viablue Absorber M rezgéscsillapító


Jellemzők
Ajánlott erősítőteljesítmény (Watt)
30 - 150
Frekvencia-átvitel (Hz)
44 - 50 000
Érzékenység (dB/1W@1m)
86
Impedancia (Ohm)
4 - 8
Hangszórók
Magassugárzó átmérője (mm)
25 (Pinnacle gyűrűs)
Mély-/középsugárzó átmérője (mm)
130 (Turbine membrános)
Keresztváltó
Keresztváltó-frekvencia (Hz)
2700
Konstrukció
Kabinet
MDF
Kabinetburkolat anyaga
Vinyl
Rendszer
2-utas
Felépítés
hátsó bass-reflex
Aranyozott/nikkel csatlakozók
Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm)
166 x 324 x 259.5
Tömeg (csomagolás nélkül - kg/db)
5.5
A gyártó weboldala: