Marantz NR1200 - pezsgő hálózatos sztereó rádióerősítő

Érdeklődjön! Ingyenes szállítás 36 hónap garancia
- + db
329 990 FT
Kosárba
Mastercard, Visa
Marantz NR1200 -  Teljeskörű hálózatos funkcionalitás, HDMI és digitális bemenetek!
 • 2 x 75 Watt kimenő teljesítmény

 • WiFi, Spotify, Amazon Music, TuneIn, Deezer, Tidal, HEOS funkciók
 • HDMI, optikai, koax és analóg RCA csatlakozók
 • Hi-Res Audio támogatás - 24 bit/192 kHz FLAC, WAV lejátszás hálózatról és USB-ről

SPECIFIKÁCIÓ

Ismertető
Marantz NR1200 Hálózatos sztereó rádióerősítő

Használd a MARANTZX kuponkódot a 278 990.- forintos árért!

Fő jellemzők:
 • 2 x 75 Watt kimenő teljesítmény
 • WiFi, Spotify, Amazon Music, TuneIn, Deezer, Tidal, HEOS funkciók
 • HDMI, optikai, koax és analóg RCA csatlakozók
 • Hi-Res Audio támogatás - 24 bit/192 kHz FLAC, WAV lejátszás hálózatról és USB-ről
 • Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri
 • 4K/60 Hz, HDR10, HLG, 4:4:4 és BT.2020 támogatás
 • HDMI-CEC kompatibilitás


A Marantz NR1200 az AV-Online magazin szerint:
 
„Az NR1200 megszólalása kifejezetten kellemes, sokáig hallgatható, világos karakterű. Bár nem húz mélybe, mégis bőven megfelelő mennyiségű basszust kaptunk és sztereótér tekintetében sem volt panaszunk.”
 „Tiszta, dinamikus és élénk előadást kaptunk, még gyengébb minőség esetén is jól kompenzált hangsávval - azaz nem dominált a rosszabb minőségű digitális forrásanyagokra jellemző szúrós, fedett, élettelen hang, sokkal inkább éreztük azt, hogy az NR1200 barátságosan igyekszik kiegyenlíteni a hibákat és élhető hangot produkált még az ilyen, gyenge minőségű hanganyagokkal is.”
 „A Marantz NR1200 gyakorlatilag bármivel boldogul, ami mostanság elvárás lehet egy all in one eszközzel szemben, mindemellett kategóriájában remek hangot produkál. A beépített DAC megszólalása is példás és szerencsés a DSD formátum támogatása is.”
Jellemzők
A+B hangsugárzó meghajtás
Balansz szabályzó
Direkt forrás kapcsoló
Készenléti üzemmód (Stand By)
Magas/mély hangszínszabályzó
Van
Multiroom funkció
Felépítés
Aranyozott csatlakozók
Aranyozott hangsugárzó csatlakozók
Diszkrét teljesítmény-erősítő felépítés
IEC lecsatlakoztatható táp-kábel
Vibráció- és rezonancia-mentes kivitel
Válogatott alkatrészek
Rövid jelutak a bemenetek és kimenetek között
Szeparált áramkörök
Hálózat
DLNA (Hálózatos zenelejátszás)
A DLNA rövidítés a Digital Living Network Alliance (Digitális Élő Hálózat Szövetség) nevet takarja. A DLNA-val a gyártók (pontosabban a szervezet tagjainak) célja az, hogy egy olyan nyílt szabványt rendszeresítsenek, ami lehetővé teszi, hogy a különböző elektronikai eszközök egymáshoz csatlakozhassanak és tartalmat cseréljenek egymás közt. Szándékosan nem szórakoztatóelektronikai eszközöket írtunk, hiszen ez önmagában túl szűk kategória ahhoz, hogy lefedje a DLNA-kompatibilis hardverek körét, ugyanis a körbe a tévéken, a lejátszókon és a házimozi rendszereken felül a fényképezőgépek, telefonok, PDA-k, nyomtatók és még a PC-k is beletartoznak.
A DLNA lényege, hogy egy mindent összekötő infrastruktúrát biztosítson a szabvánnyal kompatibilis eszközöknek. Az alapja a jól ismert HTTP-hálózati és az uPnP (Universal Plug’n’Play), valamint uPnP AV-protokoll. Ebben a rendszerben a HTTP-protokollon keresztül zajlik az adatfolyam továbbítása (streaming), az uPnP a hálózati konfigurálást végzi (hálózaton lévő gépek felismerése, portok átirányítása stb.), míg az audio-video műsortartalmak kezeléséről az UPnP A/V gondoskodik.
MP3
WMA
A WMA (Windows Media Audio) a Microsoft saját zenei formátuma. A legtöbb mai lejátszóprogram képes megnyitni és lejátszani.

A WMAveszteségesen tömörített hangfájl, akárcsak az MP3, de létezik veszteségmentes kapcsolója is. Kevésbé elterjedt, aminek oka lehet, hogy mire megjelent, az MP3 már gyökeret vert magának a tömörített zenei piacon, valamint a beleépített másolásvédelem lehetősége sem minden felhasználó tetszését nyerte el.
AAC
Az AAC (Advanced Audio Coding) a digitális hangok egy veszteséges tömörítési és kódolási algoritmusa, melyet az MPEG csoport tervezett (tagjai: Dolby Laboratories, Sony, Nokia, Fraunhofer IIS, AT&T Bell Laboratories), mivel hitük aszerint ez a formátum lehet a nagy sikerű MP3 utóda – főleg közepes és nagy bitráták esetén. 
FLAC
A FLAC-et (Free Lossless Audio Codec, magyarul „Szabad, veszteségmentes audiocodek”) az MP3-hoz hasonlóan hanganyagok tömörítésére használják, de azzal ellentétben a FLAC-kel való tömörítés veszteségmentes, tehát tömörítés közben a hanganyag egyáltalán nem veszít a minőségéből.
ALAC
Az ALAC a Apple Lossless Audio Codec, azaz a Macintosh veszteségmentes zenei fájlformátuma.
WAV
A WAV-formátuma digitális audióállományok egyik adatformátuma. Szemben az MP3 és más adatformátumokkal, a WAV formátum általában nem tömöríti az audioadatokat. Lehetséges viszont tömörített adatok tárolása WAV formátumban.
FLAC HD 192/24
WAV 192/24
Airplay kapcsolat
Amennyiben ez az erősítő az otthoni számítógépes hálózathoz van kapcsolva (routeren keresztül), akkor képes az AirPlay kompatibilis eszközökről (iPod, iPad, iPhone) zenét lejátszani anélkül, hogy az eszközt az erősítőhöz kelljen kábellel csatlakoztatni.
ALAC 96/24
AIFF 192/24
DSD - Direct Stream Digital - lejátszás
Az SACD-k hanganyagához alkalmazott egybites jelfeldolgozási eljárás, amely nem a CD és DVD-Audio esetén alkalmazott PCM, hanem impulzusszélesség modulálást (PWM) eljárást használ.

A jelfeldolgozás az analóg/digitális átalakítással kezdődik. A DSD és a PCM rendszerben alkalmazott A/D átalakító tulajdonképpen ugyanaz. A különbség annyi, hogy míg a PCM jel esetén számos szűrőn kell áthaladnia a jelnek már rögzítés előtt - például a mintavételezési frekvencia felénél nagyobb komponenseket el kell távolítani -, a DSD mindenféle változtatás nélkül, az 1 bites digitális jelfolyamot rögzíti. A szűrők használata valójában jelentősen rontja a hangzást, mivel gyakorlatilag lehetetlen olyan szűrőt készíteni, amely - például a CD-knél - a 20 kHz-es frekvenciát még teljes mértékben átengedi, a 22 kHz-eset pedig egyáltalán nem. Így sérül a hangkép, ráadásul a magasfrekvenciás komponensek fázisviszonyai is megváltoznak, ami további torzításokat eredményez. A DSD ezt a problémát hivatott kiküszöbölni. A mintavételezés ebben az esetben igen magas frekvencián történik, 2,82 MHz-en - 64-szerese a CD-nek, 16-szorosa a DVD-Audio-nak. Sokcsatornás felvételek esetén az átvitel magasabb, elérheti a 14,1 megabitet másodpercenként. A visszajátszásnál mindössze a megahertzes tartományt kell "leszűrni" a digitális jelekről, és visszakapjuk az eredeti analóg hullámformát, ismét mindössze egy, a hallható tartományon kívül dolgozó szűrő segítségével. Ez az eljárás 100 kHz feletti frekvenciahatárt és a hallható tartományban 120 dB jel-zaj viszonyt biztosít. A DSD-nek van még egy jelentős előnye: gyakorlatilag bármilyen PCM formátumba átalakítható, a megfelelő szűrők alkalmazása és kvantálás után.
Internet rádió (vTuner)
Spotify
A Spotify egy ingyenesen is használható, kereskedelmi zene streamelő szolgáltatás, ami másolásvédelemmel ellátott tartalmakat tesz elérhetővé a nagyobb lemezkiadók közreműködésével.
Bluetooth kapcsolat
A Bluetooth rövid hatótávolságú, adatcseréhez használt, nyílt, vezetéknélküli szabvány. Alkalmazásával számítógépek, mobil eszközök (telefonkihangosítók) és egyéb készülékek között automatikusan létesíthetünk kis hatótávolságú rádiós kapcsolatot.
WIFI
A Wifi az IEEE által kifejlesztett vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációt (WLAN) megvalósító, széleskörűen elterjedt szabvány(IEEE 802.11) népszerű neve, ami akár zene lejátszásra is használható.
Remote APP (Android/iOS)
A készülék vezérelhető ingyenes okostelefonos aplikációval.
Rádió jellemzők
Automatikus és manuális hangolás/tárolás
DAB+ vétel
Hullámsávok
FM
RDS (rádió adat szolgáltatás) vétel
Műszaki adatok
Teljesítmény (folyamatos - Watt)
2 x 75 (8 ohm)
Frekvencia-átvitel (Hz)
10 - 100 000
Jel-zaj viszony (dB)
98
Teljes harmonikus torzítás (%)
0.01
Hangsugárzó impedancia (Ohm)
4 - 16
Csatlakozók
Analóg audio bemenet/kimenet
3/1
Digitális koaxiális/optikai bemenet
1/1
Phono bemenet
MM
Fejhallgató kimenet
Aktív mélysugárzó kimenet
Hangsugárzó csatlakozók (pár)
2 banán/szorítós aljzat
Multiroom csatlakozás
HDMI csatlakozó
1 x ARC, 5 x bemenet
A HDMI interfésznek köszönhetően egyetlen kábelen keresztül megoldható a különféle audio-vizuális forrásokból érkező, nagy felbontású digitális jelfolyamok továbbítása, tehát komplikált kábelezés nélkül is a lehető legjobb minőségben élvezhetők a különféle forrású (például DVD, Blu ray vagy HD TV-adás) tömörítetlen digitális hang- és képanyagok.
USB csatlakozó
Az USB csatlakozó segítségével könnyedén csatlakoztathatja számítógépét illetve MP3 lejátszóját, és hallgathatja meg kedvenc zenéit!
Ethernet csatlakozó
Általános adatok
Teljesítmény-felvétel (üzemi/készenléti - Watt)
220/0.1
Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm)
440 x 105 x 378
Tömeg (csomagolás nélkül - kg)
7.9
A dobozban találod a készülék mellett
Távvezérlő elemekkel
Magyarnyelvű használati utasítás

DÍJ

Denon Design Series: Németországban a Stereoplay magazin tesztelte a Denon DRA-100-at és a készülék a “Highlight” (Kiemelkedő) értékelést kapta.
Értékelés: “[…] ebben az osztályban ez nem egy szabványos készülék. Ez egy csúcs mindenes korrekt árazás mellett.”