Marantz M-CR612 Melody X - pezsgő hálózatos mikro hifi rendszer

Előrendelhető Ingyenes szállítás 36 hónap garancia
- + db
249 991 FT
Kosárba
Mastercard, Visa
Spotify Connect, WiFi, széleskörű hálózati funkciókkal rendelkező, sokoldalú, szép hangú és igényes kivitelű készülék okostelefonos vezérlési lehetőséggel.  
  • 2 x 60 Watt kimenő teljesítmény

  • CD és USB lejátszás, FM/DAB rádió
  • Teljeskörű hálózatos funkcionalitás - Spotify, internetrádió, TIDAL, AirPlay 2 és Bluetooth
  • Amazon Alexa, Google Assistant és Apple Siri hangvezérlés
  • Flac és DSD támogatás, WiFi kapcsolat, Heos támogatás
  • Digitális optikai és analóg RCA csatlakozók

TESZTELJE BEMUTATÓTERMÜNKBEN!

SPECIFIKÁCIÓ

Ismertető
A legzeneibb hang
A Melody X egy több, mint 65 éves hifi szakértelemmel rendelkező csapat által kifejlesztett és hangolt készülék, mely kiváló teljesítményt nyújt az audio gyűjteménye számára. Akár digitális, akár analóg, élvezze a legjobb zenei hangot bármely forrásból.

Erőteljes és sokoldalú
A nagy hatékonyságú négy csatornás digitális erősítés könnyen konfigurálható. A Melody X könnyedén meghajt két pár hangfalat független hangerőszabályzóval mindkét párhoz. Úgy is beállítható, hogy kétszeres kimeneti teljesítménnyel egy pár álló hangsugárzót is meg tud hajtani.

Elegáns kialakítás és audiofil konstrukció
A Melody X ötvözi a kifinomult eleganciát és átgondolt dizájnt egy kompakt hálózati CD-receiverbe. A Melody X magasfényű fekete és klasszikus ezüst-arany kivitelben készül, amely gyönyörű megjelenést kínál a kiváló teljesítmény mellé.

Korlátlan zenei források
Nem áll le a CD és FM/DAB+ rádió funkcióknál. A beépített HEOS technológiának köszönhetően kedvenc digitális zenéjét kényelmesen, az alkalmazás segítségével élvezheti. Hallgasson zenét a Spotify, TuneIn internetrádió, Soundcloud, Tidal, Napster, Deezer szolgáltatásokon keresztül.

Jobb hangminőség, mint egy soundbar
Csatlakoztassa a a TV-t és blu-ray lejátszóját a Melody X-hez és élvezze a kifogástalan hangminőséget.
 
A Marantz Melody X a HifiPiac magazin szerint:
 
„A különféle muzsikák meglepően energikus, testes és erőteljes basszussal, a túloldalon pedig levegős, oldott magasakkal szólalnak meg. A magas fokú, tényleg a komponens audio szintjét idéző kulturáltság mellett a basszusgitárok, nagybőgők és egyéb basszus hangszerek játéka kontrollált, hangsúlyos és még sok hangszer együttes megszólaltatása esetén is pontosan követhető.”
 „Levegős hangképében az egységes és jól integrált hangszerek szépen elszakadnak a hangsugárzóktól és elkülönülnek egymástól, zavarosság vagy gombócosság még nagyobb kivezérléseken sem tapasztalható, lehet neki tolni rendesen.”
 „Kellemes és cseppet sem sarkos vagy technikai ízű karakterének köszönhetően a tömörített zenékhez is meglehetős jó indulattal közelít, és kellemes megszólalást nyújt velük, a másik oldalon pedig a nagy felbontású fájlokat természetesebb, teresebb és hihetőbb módon szólaltatja meg, ami a további minőségi potenciálját jelzi.”

Eisa díj 2019-2020:Stílusos, rugalmasan üzemeltethető és ütős teljesítményt biztosít a Marantz új kompakt rendszere. A Melody-X (M-CR612) fényes fekete vagy klasszikus pezsgő színben kapható, egyben biztosítja a CD lejátszás, hálózati zenehallgatás lehetőségét, valamint a streaming szolgáltatások használatát. Utóbbiak között megtalálható a Spotify, TuneIn Radio és a Tidal, de FM/DAB+ rádióadások vételére is lehetőség van. Az analóg és digitális bemenetek tévék hangzásjavítását is biztosítja, de a HEOS kompatibilitás miatt a készülék vezeték nélküli hangrendszerek részeként is használható. A berendezés az Amazon Alexa, Google Assistant vagy Apple Siri segítségével hangvezérelhető. Két pár hangsugárzót meghajtva, külön hangerőszabályzóval a teljesítmény megduplázható, így kiváló hangot kínáló kompakt rendszerünk lehet.


Erősítő jellemzők
Digitális erősítés
Kimenő teljesítmény (Watt)
2 x 60 vagy 4 x 30
Mély/magas hangszínszabályzás
Mélyhang kiemelés
Lejátszási jellemzők
Audio CD-, CD-R/RW-lejátszás
MP3-lejátszás
WMA-lejátszás
USB támogatott formátumok
MP3/WMA/AAC/FLAC 96/24 / WAV 192/24C HD 192/24 / ALAC
CD Text-kijelzés
Ismétlés
Véletlenszerű lejátszás
Programozható lejátszás
Tuner jellemzők
Digitális adások (DAB+) vétele
FM vétel
RadioText-funkció
RDS- (Rádiós Adatrendszer) vétel
Tárolható adók száma (db)
30
Egyéb jellemzők
Elalváskapcsoló
Elsötétíthető kijelző
Óra
Programozható időzítő
Hálózat
DLNA (Hálózatos zenelejátszás)
A DLNA rövidítés a Digital Living Network Alliance (Digitális Élő Hálózat Szövetség) nevet takarja. A DLNA-val a gyártók (pontosabban a szervezet tagjainak) célja az, hogy egy olyan nyílt szabványt rendszeresítsenek, ami lehetővé teszi, hogy a különböző elektronikai eszközök egymáshoz csatlakozhassanak és tartalmat cseréljenek egymás közt. Szándékosan nem szórakoztatóelektronikai eszközöket írtunk, hiszen ez önmagában túl szűk kategória ahhoz, hogy lefedje a DLNA-kompatibilis hardverek körét, ugyanis a körbe a tévéken, a lejátszókon és a házimozi rendszereken felül a fényképezőgépek, telefonok, PDA-k, nyomtatók és még a PC-k is beletartoznak.
A DLNA lényege, hogy egy mindent összekötő infrastruktúrát biztosítson a szabvánnyal kompatibilis eszközöknek. Az alapja a jól ismert HTTP-hálózati és az uPnP (Universal Plug’n’Play), valamint uPnP AV-protokoll. Ebben a rendszerben a HTTP-protokollon keresztül zajlik az adatfolyam továbbítása (streaming), az uPnP a hálózati konfigurálást végzi (hálózaton lévő gépek felismerése, portok átirányítása stb.), míg az audio-video műsortartalmak kezeléséről az UPnP A/V gondoskodik.
MP3
WMA
A WMA (Windows Media Audio) a Microsoft saját zenei formátuma. A legtöbb mai lejátszóprogram képes megnyitni és lejátszani.

A WMAveszteségesen tömörített hangfájl, akárcsak az MP3, de létezik veszteségmentes kapcsolója is. Kevésbé elterjedt, aminek oka lehet, hogy mire megjelent, az MP3 már gyökeret vert magának a tömörített zenei piacon, valamint a beleépített másolásvédelem lehetősége sem minden felhasználó tetszését nyerte el.
AAC
Az AAC (Advanced Audio Coding) a digitális hangok egy veszteséges tömörítési és kódolási algoritmusa, melyet az MPEG csoport tervezett (tagjai: Dolby Laboratories, Sony, Nokia, Fraunhofer IIS, AT&T Bell Laboratories), mivel hitük aszerint ez a formátum lehet a nagy sikerű MP3 utóda – főleg közepes és nagy bitráták esetén.
FLAC
A FLAC-et (Free Lossless Audio Codec, magyarul „Szabad, veszteségmentes audiocodek”) az MP3-hoz hasonlóan hanganyagok tömörítésére használják, de azzal ellentétben a FLAC-kel való tömörítés veszteségmentes, tehát tömörítés közben a hanganyag egyáltalán nem veszít a minőségéből.
ALAC
Az ALAC a Apple Lossless Audio Codec, azaz a Macintosh veszteségmentes zenei fájlformátuma.
WAV
A WAV-formátuma digitális audióállományok egyik adatformátuma. Szemben az MP3 és más adatformátumokkal, a WAV formátum általában nem tömöríti az audioadatokat. Lehetséges viszont tömörített adatok tárolása WAV formátumban.
FLAC HD 192/24
WAV 192/24
ALAC 96/24
DSD - Direct Stream Digital - lejátszás
Az SACD-k hanganyagához alkalmazott egybites jelfeldolgozási eljárás, amely nem a CD és DVD-Audio esetén alkalmazott PCM, hanem impulzusszélesség modulálást (PWM) eljárást használ.

A jelfeldolgozás az analóg/digitális átalakítással kezdődik. A DSD és a PCM rendszerben alkalmazott A/D átalakító tulajdonképpen ugyanaz. A különbség annyi, hogy míg a PCM jel esetén számos szűrőn kell áthaladnia a jelnek már rögzítés előtt - például a mintavételezési frekvencia felénél nagyobb komponenseket el kell távolítani -, a DSD mindenféle változtatás nélkül, az 1 bites digitális jelfolyamot rögzíti. A szűrők használata valójában jelentősen rontja a hangzást, mivel gyakorlatilag lehetetlen olyan szűrőt készíteni, amely - például a CD-knél - a 20 kHz-es frekvenciát még teljes mértékben átengedi, a 22 kHz-eset pedig egyáltalán nem. Így sérül a hangkép, ráadásul a magasfrekvenciás komponensek fázisviszonyai is megváltoznak, ami további torzításokat eredményez. A DSD ezt a problémát hivatott kiküszöbölni. A mintavételezés ebben az esetben igen magas frekvencián történik, 2,82 MHz-en - 64-szerese a CD-nek, 16-szorosa a DVD-Audio-nak. Sokcsatornás felvételek esetén az átvitel magasabb, elérheti a 14,1 megabitet másodpercenként. A visszajátszásnál mindössze a megahertzes tartományt kell "leszűrni" a digitális jelekről, és visszakapjuk az eredeti analóg hullámformát, ismét mindössze egy, a hallható tartományon kívül dolgozó szűrő segítségével. Ez az eljárás 100 kHz feletti frekvenciahatárt és a hallható tartományban 120 dB jel-zaj viszonyt biztosít. A DSD-nek van még egy jelentős előnye: gyakorlatilag bármilyen PCM formátumba átalakítható, a megfelelő szűrők alkalmazása és kvantálás után.
Airplay kapcsolat
Amennyiben ez az erősítő az otthoni számítógépes hálózathoz van kapcsolva (routeren keresztül), akkor képes az AirPlay kompatibilis eszközökről (iPod, iPad, iPhone) zenét lejátszani anélkül, hogy az eszközt az erősítőhöz kelljen kábellel csatlakoztatni.
Internet rádió (vTuner)
Spotify
A Spotify kereskedelmi zene streamelő szolgáltatás, ami másolásvédelemmel ellátott tartalmakat tesz elérhetővé a nagyobb lemezkiadók közreműködésével.
Tidal
Bluetooth kapcsolat
Bluetooth rövid hatótávolságú, adatcseréhez használt, nyílt, vezetéknélküli szabvány. Alkalmazásával számítógépek, mobil eszközök (telefonkihangosítók) és egyéb készülékek között automatikusan létesíthetünk kis hatótávolságú rádiós kapcsolatot.
WiFi
A Wifi az IEEE által kifejlesztett vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációt (WLAN) megvalósító, széleskörűen elterjedt szabvány(IEEE 802.11) népszerű neve, ami akár zene lejátszásra is használható.
Remote APP (Android/iOS)
A készülék vezérelhető ingyenes okostelefonos aplikációval.

Amazon Alexa hangvezérlés
A hangvezérlés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hangutasításokkal vezéreljék a különböző funkciókat, beleértve a be / kikapcsolást, a hangerőt, a némítást, a zene lejátszását / szüneteltetését, a külső bemenet kapcsolását és a támogatott streaming szolgáltatások lejátszását. (Még nem minden régióban elérhető és külső eszköz igénye van.)
Csatlakozók
Aktív mélysugárzó kimenet
Analóg audio bemenet (RCA - pár)
1
Analóg audio kimenet (RCA - pár)
1
Digitális audio bemenet
Fejhallgató kimenet
Ethernet csatlakozó
USB/iPhone/iPad csatlakozó
Aranyozott terminál
Általános adatok
Méretek - központi egység (szélesség x magasság x mélység - mm)
280 x 111 x 303
Tömeg - központi egység (kg)
3.4